Museums Vledder
Museums voor Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Kunst

Agenda

Jaaroverzicht

1 juli - 24 september 2017

Expositie Martin Sijbesma

1 september - 30 november 2017

Expositie cliënten Trajectum

29 september 2017 - 7 januari 2018

Aquarellen expositie Henk Pries

29 september 2017 - 7 januari 2018

Glas expositie Jacob Bos

Tentoonstellingen

Museums Vledder heeft jaarlijks drie tentoonstellingen van Noord-Nederlandse kunst of Moderne Glaskunst

Van 1 juli 2017 t/m 24 september 2017 exposeert de Friese kunstschilder Martin Sijbesma in Museums Vledder.

Hij laat op de expositie alle onderdelen van zijn werk zien, onder andere een aantal schilderijen van zijn voorliefde " de old-timers". Hij is nu bezig met portretten van 99 vrouwen die belangrijk in zijn leven zijn, daarvan komen er een aantal naar Vledder. Verder worden er stillevens geëxposeerd, en modelschilderijen waar meestal zijn vrouw model staat.

Het was de realistische schilderkunst die Sijbesma boeide, met name die uit de 17e en 18e eeuw. Zijn werken hebben een warme, romantische en verstilde inslag door de kleur en compositie. Ook schildert hij details of interieurs van oude gebouwen, of persoonlijke voorwerpen zoals klompen of kinderschoentjes. De techniek die Sijbesma voor zijn werk gebruikt is de eeuwenoude glaceertechniek (laag over laag) op houtpaneel.

Van 1 september t/m 30 novenber 2017 exposeren cliënten van Trajectum eigen werk in Museums Vledder.

Tijdens de reguliere openingstijden van Museums Vledder worden werken tentoongesteld van cliënten van Trajectum, mensen met een lichte verstandelijke beperking


Meer informatie over activiteiten in Museums Vledder

Tijdens de openingsdagen zijn er gratis rondleidingen (laatste om 15:30 uur) door de Museums Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord Nederlandse Kunst, met onder andere informatie over hoe je valse kunst kunt herkennen.